Potrebujemo

AVE Štajerska krvavica

mlinci,
ocvirki,
svinjska mast,
sol,
jabolka

Sommelier priporoča:
BREG SAUVIGNON,
2008,
SUHO

Štajerska krvavica z zabeljenimi mlinci in pečenimi jabolki

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 50 min
Zahtevnost: Enostavno

Pečico ogrejemo na 200 °C. Krvavice položimo v pomaščen pekač in jih večkrat prebodemo s tanko iglo, da nam med pečenjem ne razpokajo.

Pečemo cca. 50 min, tako da so lepo hrustljavo zapečene. Hkrati s krvavicami lahko v pekač dodamo tudi jabolka, ki smo jih prerezali na polovico. Ko so krvavice pečene, so tudi jabolka.

Mlince skuhamo v osoljeni vreli vodi in jih položimo v ponev, v kateri smo pred tem razpustili mast. Rahlo premešamo in dodamo domače ocvirke. Postrežemo skupaj s krvavicami in pečenimi jabolki.

Hitro, sladko, zanimivo.

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?