Potrebujemo

Solata z mlado špinačo, ovsenimi kosmiči, kumarami,  gorgonzolo in prleško rolanco
200 g mlade špinače
80 g ovsenih kosmičev
150 g svežih kumar
80 g gorgonzole
50 g budjole
sol
poper
jabolčni kis in
olivno olje

Solata iz ajdove kaše z rdečim zeljem, domačim jabolčnim kisom, popečenim kruhom in bučno emulzijo 
100 g ajdove kaše
250 g rdečega zelja
Jabolčni kis
2 rezini toasta
15 g masla
100 ml bučnega olja
100 ml mleka
sol in
poper

Solata iz sveže repe in prosene kaše 
200 g sveže repe
80 g prosene kaše
300 g rdeče paprike
100 g prekajenih reber Ave
sol in
poper

 

 

 

 

6 SOLATK - maroška, azijska, slovenska ...

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 105 min
Zahtevnost: Enostavno

SOLATA 1
Solata z mlado špinačo, ovsenimi kosmiči, kumarami,  gorgonzolo in prleško rolanco
Posodo napolnimo z listi špinače, na kolobarje narezano kumaro, na trakove narezano prleško rolanco, natrgano gorgonzolo in ovsenimi kosmiči. Dodamo olivno olje, jabolčni kis, sol in poper, premešamo in ponudimo.

SOLATA 2
Solata iz ajdove kaše z rdečim zeljem, domačim jabolčnim kisom, popečenim kruhom in bučno emulzijo
Najprej skuhamo ajdovo kašo. Med kuhanjem kaše s paličnim mešalnikom iz mleka in bučnega olja pripravimo bučno emulzijo. Nato v posodo zrežemo rdeče zelje, primešamo kašo, solimo, popramo in vse skupaj razporedimo po krožniku. Povrhu solato oblijemo z našo bučno emulzijo, dodamo na maslu popečene rezine toasta in ponudimo.

SOLATA 3
Solata iz sveže repe in prosene kaše
Najprej naribamo svežo repo ter papriko, primešamo kuhano proseno kašo ter na kocke narezana prekajena svinjska rebra, začinimo s črnim balzamičnim kisom in olivnim oljem, premešamo in ponudimo.

SOLATA 4
Bang bang piščančja solata
SESTAVINE:
bele tanke azisjke rezance
glavico zelja
1 oranzen koren
1 svezo kumaro
1 limeto
100 g arašidovega masla
3 jedilne žlice sladke chili omake
1 žlica sojine omake
1 žlico riževega kisa ( ali beli balzamični)
2 žlici olja
2 žlici sezamovega olja
kuhana piščančja prsa in
mlado čebulo za okras

Bang bang solato pripravimo tako, da rezine kuhanega piščančjega fileja zmešamo z rezanim zeljem, korenčkom, kumaro in kuhanimi rezanci. Solati nato primešamo omako, ki jo pripravimo tako, da v ponvi raztopimo arašidovo maslo, ki mu primešamo še sladko čili omako, sezamovo olje, sojino omako in balzamični kis. Potresemo z zelenim delom sesekljane mlade čebule in ponudimo.

SOLATA 5
Maroška solata
SESTAVINE:
1 skodelico prosa
20 g suhih brusnic
5 žlic olivnega olja
1 oranžno papriko
1 čebulo
100 g čičerike
1 pomarančo
20 ml balzamičnega kisa
kumino
ingver
peteršilj
cimet
sol
poper

Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo suhe brusnice ter rezano papriko, začinimo s cimetom, kumino, poprom, ingverjem, premešamo in odstavimo z ognja. Vse skupaj stresemo v posodo, v kateri imamo že pripravljeno proso in dodamo peteršilj ter čičeriko, katero smo predhodno namočili in skuhali. Nato pripravimo le še preliv iz olivnega olja, soka pomaranče ter belega balzamičnega kisa, premešamo in ponudimo.

SOLATA 6
Solata iz pečene pese in endivje
SESTAVINE:
Solata iz pečene pese in endivje
4 kose rdeče pese
20 ml olivnega olja
1 žilco limoninega soka
50 ml belega balzamičnega kisa
1 žlico medu
1 žlico dijonske gorčice
timijan
4 dcl olivnega olja
100 g feta sira
500 g mešane zelene solate
2 kosa belgijske endivje
sol in
poper

Zadnje, šeste solate pa se lotimo tako, da najprej v folijo zavijemo rdečo peso, ter jo v predhodno ogreti pečici na 160°C pečemo 40 minut. Med peko se lotimo priprave dresinga, tako da gorčici dodamo sok limone, med, olivno olje, beli balzamični kis, timijan, sol in poper in vse skupaj dobro premešamo. Ko je pesa pečena, jo zrežemo na kose ter na lističe natrgamo belgijsko endivjo ter mešano zeleno solato. Dodamo koščke feta sira, oblijemo z našim dresingom in ponudimo.

Pa dober tek!







 

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?