Potrebujemo

Sogan dolme
500g mletega govejega mesa
150 g riža
10 večjih čebul
3 žlice kisle smetane
3 žlice kisa
2 stroka česna
2 žlici paradižnikovega koncentrata
1 jajce
sol in poper

Uštipki s kajmakom
30 dag moke
2 jajci
1 pecilni prašek
ščep soli
3 dcl mleka
½ l olja za cvrtje
250g mladega kajmaka

Bosna - Sogan dolme in uštipki s kajmakom

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 60 min
Zahtevnost: Enostavno

Za sogan dolme položimo čebule v vrelo vodo, katero smo prej solili in dodali malo kisa in kuhamo cca 10 do 15 minut. Nato s soljo in poprom mariniramo meso, primešamo jajce, drobtine in nekuhan riž. S tako dobljeno maso nato nadevamo kuhane čebule, katerim smo odstranili sredico.

Na olju nato popražimo čebulo, ko ta postekleni pa dodamo še polnjene čebule oziroma dolme, narezano korenje in nekoliko paradižnikove mezge. Po nekaj minutah zalijemo z vodo, tako da bodo dolme prekrite in v pokriti posodi kuhamo cca 30 do 45 minut.

Za uštipke pa najprej pripravimo maso  iz mok, jajc, pecilnega praška, mleka in soli. Segrejemo olje in nato v njem ocvremo uštipke. Za enega zadošča 1 žlica mase. Postrežemo skupaj s kajmakom.

Navali narode!















 

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?