Potrebujemo

• 1 velika buča ali štiri mini buče
• 100 g riža
• 1 korenček
• 1 čebulo
• 3 stroke česna
• 200 g gob
• 250 g mešanega mletega mesa
• 2 jajci
• 1 žličko sladke mlete paprike
• timijan
• peteršilj
• poper
• sol
• olje

Buča polnjena z mletim mesom

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 1
Čas priprave: 120 min
Zahtevnost: Srednje

Bučo operite in v kolikor je buča velika jo odrežite na polovico, da ločimo zgornji in spodnji del buče. Obrežite del dna, da bosta polovički lepo stali. Pri majhnih bučah odrežite pokrov. Postrgajte semena in nitke.

Narezano čebulo stekleno popražite na olju. Nato 2 minuti dušite še narezan česen, korenček, gobe in zelišča. Odstavite iz ognja in dodajte predhodno delno pokuhan riž (brez vode), mleto meso, jajci, mleto papriko, začinite s soljo in poprom.


Polovički buč od znotraj posolite in jih napolnite s pripravljeno zmesjo, postavite na pekač ter ju premažite z oljem. Pecite jih približno 1 uro na 180°C. Buče lahko posujete s sirom in jih nato pečete še 10 minut, da se sir stopi.

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?