Potrebujemo

AVE Goveji steak

goveji file (pljučno meso) AVE
melancani
oljčno olje
mešanica zelišč
sol
poper
balzamični kis
gorčica
kapre

Goveja tagliata z melancani na žaru

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 25 min
Zahtevnost: Enostavno

Kose govejega fileja premažemo z oljčnim oljem, popramo in začinimo z mešanico zelišč. Enako naredimo z melancanami, le da jih tudi solimo.

Ko je žar primerno segret, nanj položimo rezine melancanov in jih pustimo slabih 10 minut. V tem času se lotimo preliva za našo tagliato, tako da v lončku zmešamo nekaj žličk gorčice, nasekljane kapre, sol, poper ter nekaj balzamičnega kisa in oljčnega olja.

Nato melancane obrnemo in dodamo še govedino. Slednjo pečemo nekje tri do štiri minute na vsaki strani (medium rare / srednje zapečeno).

Medtem za dekoracijo krožnike obložimo z nekaj rukole, ki smo jo rahlo polili z oljčnim oljem in po želji posuli z nekaj naribanega parmezana. Ko z žara odstranimo meso, ga pustimo kakšno minuto odležati,  zato na krožnik z rukolo najprej položimo melancane..

Naš goveji file le še zrežemo na tanke koščke in jih nato enakomerno razporedimo med rukolo in melancane. Na koncu vse skupaj na rahlo polijemo z vnaprej pripravljeno gorčično omako in po želji, za dekoracijo, povrhu potresemo še sesekljano papriko.

Vrhunska tagliata je pripravljena. Dober tek!

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?