Potrebujemo

AVE Piščančji file

60 dag piščančjega fileja AVE
3 beljaki
4 žlica svetle sojine omake
1 čajna žlička naribanega ingverja
10 dag škrobne moke
2 žlici sezamovega olja
20 dag sojinih kalčkov
20 dag korenja
10 dag rdeče
10 dag zelene paprike
sojina omaka
ena žlička riževega kisa po okusu
olje
poper

Piščanec v tempuri s praženo zelenjavo

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 40 min
Zahtevnost: Srednje

Rezine piščančjega fileja mariniramo z nekaj olja, malce sojine omake in nekaj ribanega ingverja. Pustimo stati cca 10 minut.

V vmesnem času pričnemu segrevati olje med tem, ko se slednje segreva pa se lotimo tempure. Najprej v sneg stepemo beljake, dodamo moko in nato začinimo s poprom,

File sedaj pomočimo v tempuro in cvremo v olju, ki se je medtem že primerno segretlo cca 5-7 minut.

Ko se meso cvre na sezamovem olju najprej popražimo neblanširano, na tanke trakove narezano korenje, ki mu tekom praženja dodamo še malo ribanega ingverja, por, ter prav tako na tanke trakove narezano papriko, proti koncu še sezam in kot zadnje sojine kalčke. Če želimo lahko zelnjavo pripravimo v omaki. To naredimo tako, da ji dodamo žličko škroba, nekaj sojine omake in malenkost riževega kisa.

Meso narežemo na cca 1 centimeter široke rezine in ga položimo povrhu naše zelenjave.

Naj vam tekne!

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?