Potrebujemo

70 dag svinjskih jetrc AVE
15 dag prekajene slanine
4 srednje velike čebule
25 dag instant ajdove kaše
20 dag mlade čebule
1 žlica kisle smetane
oljčno olje
sol, poper
svinjska mast
rožmarin
peteršilj
lovorjev list

Pražena jetrca s slanino

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 35 min
Zahtevnost: Enostavno

Instant ajdovo kašo stresemo v vrelo vodo in jo kuhamo na zmernem ognju cca 15 minut. Med kuhanjem v ponvi segrejemo svinjsko mast in ji najpre dodamo na trakove zrezano slanino, nato sesekljano čebulo in po nekaj minutah še narezana jetrca. Za boljši okus med praženjem  dodamo še rožmarin, peteršilj in lovorjeve liste in na samem koncu še poper in po potrebi sol.
Hkrati v drugi ponvi segrejemo oljčno olje, na njem popražimo na kolobarčke narezano mlado čebulo, ki jo nato skupaj z žlico masla, umešamo v ajdovo kašo, ko je ta skuhana. Za piko na i koncu dodamo še žlico kisle smetane.

Dober tek!

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?