Potrebujemo

Domači kruh
75 dag moke
25 g svežega kvasa
3 čajne žličke soli
približno pol litra mlačne vode
1 jedilna žlica olja

Romska kisla juha »Šuklizumi pača«
500 g piščančjih prsi
2 jajci
200 g jogurta
200 g korenčka
sol
peteršilj
2 čebuli
2 stroka česna
30 g moka
50 ml rastlinskega olja

Sladko zelje »Šah maz«
800 g mehkega zelja
500 g govedine
500 g pelatov
4 paprike
2 čebuli
100 g jajčevcev
česen
sol in poper

Romska kisla juha “Šuklizumi pača”, sladko zelje “Šah maz” in domači kruh

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 60 min
Zahtevnost: Srednje

Za “Šah maz” najprej na olju popražimo sesekljano čebulo, ko ta postekleni dodamo rezine govedine, malce kasneje rezine jajčevcev, nato pa še rezano papriko, mehko zelje, sladko rdečo papriko v prahu ter sol. Zalijemo z vodo in kuhamo približnpo pol ure. Na koncu dodamo še pelate, čili, česen in poper, še enkrat zavremo in ponudimo.

Juhe “Šuklizumi pača” se lotimo tako, da damo v vročo vodo kuhati korenčke, nasekljan peteršilj in zeleno. Dodamo malce olja, začimbno mešanico, sol in piščančje meso ter kuhamo približno pol ure. Pred koncem kuhanja, meso in korenček poberemo iz juhe in oboje narežemo. Medtem iz sesekljane čebule, česna in moke naredimo prežganje, ki ga nato vmešamo v juho, da jo zgostimo. Na koncu dodamo še jogurt in jajce, ter korenček in piščančje meso, ki smo ga poprej narezali, dobro premešamo in ponudimo.

Kruh pa pripravimo tako, da iz moke, kvasa, soli in vode zamesimo testo, ki ga nato pustimo pol ure vzhajati. Testo nato oblikujemo v manjše hlebčke, pustimo vzhajati še nekaj minut, zatem pa jih položimo v pečico na 250 °C in pečemo 20 minut. Ko so hlebčki pečeni, jih pustimo, da se malce ohladijo in jih nato ponudimo.

Pa dober tek!

 

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?