Potrebujemo

AVE Hrenovka brez ovoja

4 rezine kruha ali toasta
4 jajca
30 dkg mesnega sira AVE
8 rezin pečene mesne slanine AVE
2 para hrenovk AVE
5 dcl olja za cvrtje
žlička soli
pol žličke jabolčnega kisa
ZA PANIRANJE
(2 Jajci, 3 žlice moke, 20 dag krušnih drobtin)

Smučarski meni: ZAJTRK

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 25 min
Zahtevnost: Enostavno

Mesni sir povaljamo v moki, potopimo v prej stepena jajca in nato z vsake strani položimo še v drobtine in pečemo cca 3 minute v vročem olju. Medtem v ponvi zelo na kratko popečemo koščke toasta.

Nato se lotimo poširanih jajčk.  Zavremo vodo, ki smo jo solili z žličko soli in pol žličke jabolčnega kisa. V zajemalko ubijemo jajce in ga v zajemalki počasi spuščamo v vodo, pokrijemo in kuhamo cca 2-3 minute. Medtem v ponvi popečemo še slanino in hrenovke.

Okusen smučarski zajtrk je pripravljen. Dober tek!

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?