Potrebujemo

80 dag svinj. ribice PIGI
1 žlica gorčice s semeni
sol, poper, oljčno olje
tartufata (80-100 g)
2 dcl sladke smetane
Za polento:
5 dcl vode
1/2 dcl oljčnega olja
1 žličko soli
12 dag koruz. zdroba (instant polenta)
1 žlička parmezana

 

Svinjska ribica PIGI v omaki s tartufi in popečeno polento

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 35 min
Zahtevnost: Srednje

Najprej se lotimo polente. V vrelo vodo stresemo instant polento, ki jo konstantno mešamo približno 3 minute. Nato dodamo oljčno olje, nekaj naribanega parmezana in posolimo. Ko je polenta skuhana, jo stresemo v primerno posodo, da obdrži obliko (kvadrat, krog, modelčki za muffine) in jo položimo v hladilnik.

Nato se lotimo mesa. Svinjski file oziroma svinjsko ribico razrežemo na približno 2 cm debele rezine, ki jih ne tolčemo. Za mariniranje uporabimo zmes oljčnega olja, popra, soli ter gorčice in pustimo stati nekaj minut.

Medtem v veliki ponvi segrejemo nekaj masla in na eno stran zložimo kose polente, na drugo pa mesne rezine. Povrhu polente proti koncu peke potresemo še nekaj sesekljanega žajblja, in nato tako polento kot meso obrnemo, da se popeče še z druge strani.

Polento nato vzamemo iz pekača in ribici dodamo tartufato ter malenkost sladke smetane. Na kratko še podušimo in zalijemo s kančkom belega vina.

Pa dober tek!

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?