Potrebujemo

AVE Svinjski steak

1 kg svinjskega  stegna  AVE  v kosu
1 žlica mlete  paprike  - sladke
čajna žlička mlete paprike – ostre
ščepec majarona
100 g pšeničnega zdroba
3 dcl mleka
ščep žafranike
žlička soli
ščepec mletega popra
200 g testa za zavitek
200 češnjevega paradižnika na vejici
1 žlica raztopljenega masla
1 jajce

Svinjsko stegno z zdrobovim zavitkom in testeninami

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 90 min
Zahtevnost: Srednje

Zmešamo sladko in pekočo papriko, sol, poper in majaron. V tej začimbni mešanici povaljamo cel kos svinjskega stegna. V ponvi ogrejemo olje in v njem hitro opečemo stegno iz vseh strani. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Stegno nato položimo v naoljen pekač in v pečico, ki smo jo pred tem ogreli na 200°C. Pečemo eno uro za vsak kilogram stegna. Trideset minut pred koncem pečenja dodamo v pekač paradižnik češnjevec, katerega pustimo na pecljih, da ne razpade. Ko je meso pečeno ga pustimo, da se nekoliko ohladi in nato narežemo na tanke koščke.

Zdrob skuhamo v slanem mleku in mu na koncu dodamo žafraniko. Mešamo toliko časa, da se zdrob začne trditi. Testo za zavitek raztegnemo in ga pomažemo z raztopljenim maslom. Na en konec damo zdrob in vse skupaj zavijemo v okrogel zavitek. Zavitek namažemo s stepenim jajcem  in postavimo za dvajset minut v pečico na 200°C. Ko je zavitek pečen, pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato ga narežemo na manjše koščke.

Pečeno meso postrežemo skupaj z zdrobovim zavitkom, ter pečenim paradižnikom. Vse skupaj prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju mesa.

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?