Potrebujemo

Piščančji kebab
500g piščančjih stegen brez kosti
1 pomaranča ali limona
1 dcl jogurta
šopek mete
koriander v zrnju
sol
poper
100g riža
žafranika
zelenjava za prilogo
čebula, paradižnik
paprika, melancani
bazilika, koriander
petršilj, sol, poper

Imam bayildi
5 večjih melancanov
100g feta sira
100g sušenih paradižnikov
3 dcl jogurta
2 stroka česna
1 žlica sezama
oljčno olje
origano, sol in poper

Omaka z melancani
1 melancan
sol, oljčno olje
poper, sezam
jogurt
česen, mlada čebula
meta

Turčija - Kebab in imam bayildi

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 90 min
Zahtevnost: Srednje

Najprej se lotimo kebapa. Izkoščičena piščančja bedra mariniramo z jogurtom, sezamom, soljo, poprom svežim sokom pomaranče, oljem, koriandrom v zrnju in nekaj lističi mete ter pustimo stati cca 15 minut. 

Nato vzamemo palčke za nabodala in nanje nabodemo kose našega mesa ter rezine paprike, tako dobljena nabodala pa nato zložimo v pečico in pečemo pri 180 stopinjah cca 25-30 minut.

Za prilogo bomo pripravili riž z žafraniko na zeliščnem oljčnem olju in pa popečeno zelenjavo. Riž popražimo na vročem olju, dodamo malo soli in žafraniko, zalijemo z vodo in skuhamo.

Zelenjavo (čebula, paradižnik, paprika, melancani) pa narežemo na rezine in prav tako popražimo na vročem olju. Začinimo z baziliko, koriandrom, petršiljem in poprom.

Nato se lotimo še Imam bayildi-ja. Melancane narežemo na rezine, jih mariniramo z oljčnim oljem in soljo ter popečemo v pečici (10-15 minut, 220 stopinj celzija). Pečene melancane nato obložimo s sirom, sušenim paradižnikom, in potresemo z origanom ter zavijemo. Tako dobljene zvitke nato pokapljamo z oljčnim oljem, sezamom in origanom ter pustimo stati v haldilniku cca 30 minut.

Na koncu pripravimo še dve različni omaki. Za omako z melancani v pečici popečemo razpolovljen melancan, mariniran s soljo, oljčnim oljem, poprom in sezamom (35 – 40 minut). Meso melancana nato postrgamo iz lupine, speštamo, primešamo jogurt, origano in malo česna v prahu.

Za drugo različico jogurtove omake pa jogurtu primešamo sol, poper, sesekljano mlado čebulo, nekaj lističev mete in sesekljan česen.

Vse skupaj postrežemo in ponudimo.

Pa dober tek!

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?