Potrebujemo

AVE Piščančja bedra

500 g piščančjih beder
100 g korenja
50 g zelene gomolj
1 žlička piranske soli
Poper,ščepec timijana,ščepec majarona
Sir
100 g širokih rezancev

Zelenjavna juhica s pečenim piščančjim bedrom

Priporoči Priporoči
X

Pošlji prijatelju

Natisni Natisni
Število oseb: 4
Čas priprave: 60 min
Zahtevnost: Enostavno

V lonec položimo piščančje meso in na tanke rezance (julliene) narezano zelenjavo. Zalijemo z vodo, tako da voda prekrije vsebino in počakamo da voda zavre. Temperaturo znižamo in pustimo da se juha počasi kuha. Medtem s penovko pobiramo pene, ki nastajajo pri kuhanju. Kuhamo cca. eno uro. Pred koncem dodamo še nekaj na tanko narezanega korenja in vkuhamo testenine.
Bedra vzamemo iz juhe, ter jih na hitro opečemo v vročem olju, tako da postane koža rjavo-rumeno zapečena in hrustljava.

Na krožnik položimo dve rezini pikantnega topljenega sira, uporabimo lahko tudi kateri koli mehki sir. Popramo in dodamo pečeno piščančje bedro. Vse skupaj zalijemo z vročo juho in postrežemo.

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?