Chef

Pečenica

Zvesta spremljevalka kisle repe in zelja. Odlična izbira za trenutke, ko se ob misli na “nekaj domačega” pocedijo sline.

450 g

Domača pečenica

Pečenica z zeljem je ena najbolj znanih slovenskih jedi. Pečenica je bila vedno eden prvih izdelkov, ki se jih je naredilo iz svežega mesa. Stara metoda priprave pravi, da jo zalijemo z vinom in kuhamo toliko časa, da vino povre, potem pa pečenico še spečemo. Tako dobimo spoj okusov in jed, ki se izjemno poda k zelju. Gre za enostavno pripravo, ko želite tudi na domačem štedilniku priklicati okus starih dobrih časov.

450 g

Štajerska krvavica

Ajdova kaša, ki je večinska sestavina krvavice v severovzhodni Sloveniji, v zadnjem času spet pridobiva na veljavi, saj gre za sestavino, ki je izjemno zdrava, a je bila kar nekaj časa pozabljena. Krvavica je prav tako nepogrešljiv del naše kulinarične dediščine. Prava mesna poslatica za vse, ki prisegate na tradicionalno kmečko hrano. Vsak mehak grižjaj bo trenutek veselja, uživanja in zadovoljstva, ki vas bo ponesel v zavetje pred podivjanim vsakdanom, nekam, kjer čas še vedno teče počasneje in je življenje preprostejše.

Gorenjska krvavica

Prava gorenjska tradicionalna poslastica, ki poleg mesa vsebuje še riž in ajdovo kašo, svojevrstno noto njenemu okusu pa dajeta meta in majaron.

500 g

Kmečka krvavica

Prava kmečka tradicionalna poslastica, ki poleg mesa vsebuje še riž in ajdovo kašo, svojevrstno noto njenemu okusu pa dajeta meta in majaron.

500 g

Štajerska kolina

Ponosni smo, da vam lahko nudimo enega največjih zakladov štajerske kulinarike. Že med pečenjem štajerskih kolin vas bodo prevzele njene arome domačnosti, tradicije in dobre kuhinje.

450 g

Prosena kolina

Za pripravo izvrstnih jedi ni boljšega kot izvrstna prosena kolina, slastna predstavnica tradicionalne slovenske kulinarike. Z najboljšimi značilnostmi prosa in edinstvenim svinjskim mesom vas bo kolina odpeljala do užitkov naših prednikov.

450 g

Jetrni cmoki

Idealna popestritev za juho. Le vzamete jih iz embalaže in dodate juhi za zadnjih 5 minut kuhe. Preprosta priprava in odličen okus – preprosto odlično.