Chef

Pečenica

Zvesta spremljevalka kisle repe in zelja. Odlična izbira za trenutke, ko se ob misli na “nekaj domačega” pocedijo sline.

450 g

Štajerska krvavica

Ajdova kaša, ki je večinska sestavina krvavice v severovzhodni Sloveniji, v zadnjem času spet pridobiva na veljavi, saj gre za sestavino, ki je izjemno zdrava, a je bila kar nekaj časa pozabljena. Krvavica je prav tako nepogrešljiv del naše kulinarične dediščine. Prava mesna poslatica za vse, ki prisegate na tradicionalno kmečko hrano. Vsak mehak grižjaj bo trenutek veselja, uživanja in zadovoljstva, ki vas bo ponesel v zavetje pred podivjanim vsakdanom, nekam, kjer čas še vedno teče počasneje in je življenje preprostejše.

Gorenjska krvavica

Prava gorenjska tradicionalna poslastica, ki poleg mesa vsebuje še riž in ajdovo kašo, svojevrstno noto njenemu okusu pa dajeta meta in majaron.

500 g

Prosena kolina

Za pripravo izvrstnih jedi ni boljšega kot izvrstna prosena kolina, slastna predstavnica tradicionalne slovenske kulinarike. Z najboljšimi značilnostmi prosa in edinstvenim svinjskim mesom vas bo kolina odpeljala do užitkov naših prednikov.

450 g

Štajerska kolina

Ponosni smo, da vam lahko nudimo enega največjih zakladov štajerske kulinarike. Že med pečenjem štajerskih kolin vas bodo prevzele njene arome domačnosti, tradicije in dobre kuhinje.

450 g

Svinjski file - sous vide

Svinjski file je pripravljen po metodi sous vide, kar pomeni, da je počasi termično obdelan pri nizki temperaturi in je zaradi tega meso mehko, ter pripravljeno za zelo hitro dokončanje v ponvi ali pečici. Dodate lahko zgolj začimbe in solite po okusu, lahko ga pa tudi zavijete slanino in v nekaj minutah boste imeli pripravljeno izjemno okusno jed.

Svinjska pečenka - sous vide

Svinjska pečenka je tista jed, ki se je mnogi razveselimo, a se je v domači kuhinji zaradi pomanjkanja časa le redko lotimo. Izdelek je že termično obdelan po metodi sous vide, kar je podobno tistemu starodavnemu načinu, ko so na kmetiji postavili pečenko v krušno peč in se je pekla počasi in dolgo. Tako ohrani vso svojo sočnost in okus. Pečenko za dvajset minut postavite v pečico in med tem ko boste pripravili druge priloge je tudi pečenka že dokončana.

Piščančje meso - sous vide

Piščančje meso termično obdelano po metodi sous vide je pripravljeno za nadaljnjo dokončanje jedi s tem, da meso nekaj minut popečete v ponvi, woku ali pečici ali dodate priloge kot so riž, krompir, testenine ali kaj drugega po lastni izbiri. Pri uporabi tega izdelka se vam odpirajo neskončen možnosti uporabe različnih začimb in s tem neskončno obzorje novih okusov. Tako boste v zelo kratkem času pripravili izvrstno jed.

Mesni polpetki

Ko potrebujete enostavno rešitev za hitro in ne preveč zahtevno jed in vam čas ne dopušča dolge priprave so tukaj mesni polpetki. V zelo kratkem času lahko iz njih naredimo mini burgerje ali prigrizke, lahko pa jim dodamo tudi priloge in uporabimo kot veliko glavno jed. Pripravimo jih lahko tako na žaru, v ponvi ali pečici.

360 g

Piščančji polpetki

Piščančji polpetki so kot razširitev okusa med klasičnimi izdelki tisti, s katerimi boste z nekoliko domišljije v zelo kratkem času pričarali različne, tudi eksotične okuse. Hitro pripravljeni so kot nalašč primerni v času, ko se vam ne ljubi predolgo stati za štedilnikom. Lahko jih pripravimo v ponvi, pečici, woku ali na žaru. Kot hitro malico, prigrizek ali glavno jed.

360 g

Goveji trakci Stroganoff

Boeuf Stroganoff je znamenita jed iz govedine a so goveji trakci uporabni tudi na drugačen način. Hitro opečeni, da ohranijo svojo sočnost bodo našli svoje meso tako na solatah, v štručkah ali kot osnovna sestavina glavnih jedi z različnimi omakami in prilogami. Tudi dandanes vse bolj popularne japonske juhe z rezanci (ramen) ni brez tankih rezin govedine.

400 g

Jetrni cmoki

Idealna popestritev za juho. Le vzamete jih iz embalaže in dodate juhi za zadnjih 5 minut kuhe. Preprosta priprava in odličen okus – preprosto odlično.