5 pametnih trikov za bolj čist žar s sredstvi, ki so vedno pri roki

17. 05. 2019



Če žara ne čistite sproti po vsaki uporabi, se lahko mastna umazanija v rešetke ali na ploščo zažre tako močno, da jo boste težko temeljito odstranili.

Nimate pri roki pametnega čistila? Nič hudega, zagotovo boste našli kakšen pripomoček iz spodnjega seznama:

  1. ČEBULA

Nataknite čebulo na daljše vilice in z njo podrgnite po površini za peko ter jo razmastite.

  1. ALKOHOLNI KIS

Zmešajte enaki količine alkoholnega kisa in vode ter popršite po površini, ki jo želite očistiti. Po 10 minutah dobro podrgnite s čistilno gobico.

  1. PRALNA SODA

Natresite pralno sodo po površini in prelijte z malo vode. Po 15 minutah zdrgnite z gobico za čiščenje.

  1. PIVO

Vam je ostalo kaj piva? Prelijte ga nekaj čez površino in nato zdrgnite z nekaj časopisnega papirja ali žičnato krtačko.

  1. TOPLA VODA

Topla voda in nekaj navadnega čistila za posodo bosta tudi v primeru mastne umazanije dobro delovala, če ju boste uporabili takoj po koncu peke.