Kakovost čevapčičev je odvisna od kakovosti mesa, ustrezne mešanice različnih vrst mesa, začimb in prave oblike ter debeline čevapčičev. Priprava okusne mase in oblikovanje nam lahko vzame kar veliko časa, zato lahko posežete tudi po že pripravljenih čevapčičih vseh vrst.

Poskrbite za pravo temperaturo žara, ki ne sme biti prevroča, saj bodo čevapčiči v tem primeru zunaj zažgani, notri pa morda sploh še ne bodo pečeni. Ko je žar ravno prav vroč (roke 5 cm nad žarom ne morete zadržati več kot 2 sekundi), jih položite na rešetko in pecite približno 7 minut.

Med peko jih večkrat obrnite s prijemalko. Pravi čas za to je, ko se iz mesa pocedi maščoba. Pazite, da jih pri tem ne prebodete, saj s tem izgubite sok in čevapčiče izsušite.

Postrezite s pečeno zelenjavo in lepinjo, ki ste jo prej razpolovili in popekli na žaru.


Za še več uporabnih nasvetov, pa si oglejte naš video.
Kako Pravilno Specemo Cevapcice