AVE CHEF IZZIV

09. 11. 2020



Pripravili smo kuharski izziv, v katerem bomo s pomočjo Urške Fartelj, avtorice bloga 220 stopinj
poševno, štiri tedne pripravljali KLASIČNE in MODERNE recepte z našimi izdelki. Kaj bi vas bolj
prepričalo; krvavice z bujto repo ali krvavice v srajčki iz listnatega testa? Če imate svojega favorita vas
vabimo, da zanj glasujete v NAGRADNI IGRI, ki se v petkih odvija na našem Facebook profilu.

 

KLASIČEN piščanec ni samo piščanec v pečici, ampak tudi v veliki posodi, kjer se peče skupaj z
gobicami. V tokratnem receptu ima glavno vlogo Ave sous vide piščanec, kar pomeni, da bo
pripravljen v samo 20 minutah, saj se je že prej kuhal v vakuumu. Za stransko vlogo je Urška
uporabila špecle. Gre za podobno prilogo kot vlivanci, le da so pač, no, špecli. [KLIKNITE NA RECEPT]

 

S piščancem je mogoče pripraviti toliko različnih jedi, da se ga nikoli ne naveličamo. Kaj pa, če bi ga
narezali na manjše koščke, popekli, dodali še gobice, papriko, začimbe in koruzo … in vse skupaj zavili
v tortilje? Za ekstra sočnost tega MODERNEGA recepta Urška Fartelj priporoča še žlico ali dve kisle
smetane, ki ji dodate še malo česna. [KLIKNITE NA RECEPT]

 

Pečenice s klisim zeljem so ena od najbolj KLASIČNIH jedi vseh časov. Za to domačo jed potrebujete
Ave pečenice, Ave panceto, kislo zelje, sol, poper, lovorov list in domačo glasbo za ozadje. No, to
zadnje je seveda po želji. Kako čudovito, da za to domačo jed ne potrebujemo več »laziti« na Šmarno
goro ali v času koronavirusa nadlegovati gostince v nedeljo popoldan, ko so svoje delo za ta dan že
naredili. Recept najdete tukaj: [KLIKNITE NA RECEPT]

 

MODEREN recept za pečenice ni mačji kašelj. Bo pa zaradi obilice vitaminov pregnal mogoče
kakšnega drugega. Urška je pečenicam tokrat dodala zelenjavno spremljavo: stročji fižol, papriko,čili,
česen, in sveže začimbe. Za dodatni vir energije je poskrbela z zaseko, na kateri dobi zelenjava ekstra
okus. Bi poskusili? Recept najdete tukaj: [KLIKNITE NA RECEPT]

 

Krvavice z bujto repo za pripravo potrebujejo KLASIČNI dve uri, recept pa ni čisto enostaven. Ali bi
znali znali pripraviti podmet ali ste eden iz tiste generacije, ki raje prisega na najhitrejše recepte v
mestu? Za bujto repo boste poleg repe potrebovali še svinjske kosti, proseno kašo, začimbe in seveda
krvavice. Vse napotke, kako zmagati za vse prekmurske prijatelje, najdete tukaj: [KLIKNITE NA RECEPT]

 

In potem je tukaj še MODEREN recept. Poleg izjemnega okusa ga odlikuje še ekspresno hitra priprava.
Za krvavice v srajčki boste porabili samo 30 minut in »uživancija« se lahko prične. Potrebovali boste
krvavice, listnato testo, črni sezam in jajce. Si že lahko predstavljate, kako se listnato testo najprej
nežno stopi na jeziku, za njim pa nastopi močan okus ajdove kaše? Kako pripraviti krvavice po
Urškino, si preberite tukaj: [KLIKNITE NA RECEPT]