Ekološki pitani prašič

24. 10. 2017



Predstavljamo vam AVE EKO svinjsko meso. V prodaji bo od 9. 12. 2016.

Asortiman: PAKIRANO (zrezki iz stegna, kocke, mleto mešano »kombinacija z EKO govejim«, pečenka iz stegna, rebra v kosu za pečenje, zrezki iz vratu).

Pasemske značilnosti:

  • Prašiči so rojeni in vzrejeni v domačem prekmurskem okolju.
  • Večja konstitucija živali z visoko zmogljivostjo rasti.

Pogoji reje:

  • Ekološka reja poteka v povsem ločenem objektu s pripadajočo infrastrukturo na zemljišču, ki je ograjeno in pod ključem.
  • Minimalno šest mesecev pitanje v slami.
  • Komfortno obnašanje prašičev.
  • Nižja gostota naselitve v primerjavi s konvencionalno rejo: v hlevu, kjer je 92 % polnih tal, imajo na razpolago minimalno 1,5 m²/žival in na pokritih izpustih minimalno 1,2 m²/žival.
  • Svež zrak, gibanje, ritje in igranje v slami, nega telesa ter raziskovanje, ugodna mikroklima.
  • Krmljenje z ekološko popolno krmno mešanico visoke kvalitete iz bližnje okolice.
  • Vzpostavljen je odnos sožitja med oskrbnikom in živaljo; minimalne izgube v reji.

Prednosti ekološkega mesa:

  • Poln, pristen okus (meso, kot je nekdaj bilo)
  • Večja kulinarična vrednost
  • Bolj čvrsto meso
  • Bolj zdravo
  • Dobrobit živali