Za pripravo izdelkov iz programa AVE GRILL imamo več možnosti. Lahko jih pripravimo na zunanjem žaru ali v domači kuhinji v ponvi ali tako imenovani žar ponvi.

Priprava na zunanjem žaru
Osnovno navodilo za pripravo na zunanjem žaru je vsekakor, da izdelkov nikoli ne pečemo na ognju, ampak vedno zgolj na toploti. To pomeni, da ko zakurimo žar, počakamo, da se ogenj umiri in nastane žerjavica. Žerjavico enakomerno razporedimo na del, kjer bomo pekli, na preostalem delu pa pustimo prostor, kamor bomo prestavili izdelke. Rešetko za peko ogrejemo in jo, tik preden bomo položili nanjo izdelke rahlo, naoljimo. Izdelkov med peko nikoli ne zalivamo z oljem ali pivom. Tu in tam jih lahko rahlo premažemo z vejico rožmarina, ki smo ga pred tem namočili v olje.

Priprava v ponvi
Pri peki v ponvi ali žar ponvi najprej ponev ogrejemo in nanjo polagamo izdelke, ki smo jih pred tem rahlo s čopičem naoljili. Ko izdelki spustijo nekaj maščobe, lahko v ponev
dodamo vejico rožmarina in razpolovljeno glavo česna.

Varna uporaba izdelkov
Izdelke hranimo na hladnem v temperaturnih pogojih, ki so navedeni na embalaži izdelka. Predvsem pri izdelkih, ki so iz mletega mesa, lahko prekinitev »hladne verige« povzroči hitrejšo pokvarljivost in skrajša rok uporabe, ki je naveden na embalaži.
Pri uporabi upoštevajmo primere dobre higienske prakse, še posebej pa bodimo pozorni, da za pripravljene izdelke ne uporabljamo istih desk, krožnikov in pribora, ki smo jih uporabili, ko so bili izdelki še sveži.
Pred peko izdelke vzamemo iz hladilnika in jih vsaj 30 minut pustimo na sobni temperaturi. Ko izdelke vzamemo iz embalaže, jih postavimo na rešetko ali prepustno podlago, tako da preprečimo, da bi ležali v mesnem soku, ki ga izpusti meso.
Ker obstaja veliko različic žarov, ponev in različnih kuhalnih površin, so časi uporabe zgolj indikativni in jih je vedno treba prilagoditi realnim razmeram.
Čevapčiče pečemo tako, da imajo lepo zapečeno skorjico, znotraj pa ostajajo sočni. Še posebej pozorni moramo bit pri izdelkih, ki so narejeni iz 100 % govejega mesa. Pri teh lahko prepekanje povzroči, da so na ugriz gumijasti in suhi. Tako izgubijo svoj primarni izvrstni okus.

Čevapčiči
/ na žaru 225 ˚C; 8 – 10 min / v ponvi 210 ˚C; 9 -11 min.

Leskovački čevapčiči
/ na žaru 225 ˚C; 8 – 10 min / v ponvi 210 ˚C; 9 -11 min.

Čevapčiči s sirom
/ na žaru 225 ˚C; 8 – 10 min / v ponvi 210 ˚C; 9 -11 min.

Goveji čevapčiči
/ na žaru 225 ˚C; 7 – 9 min / v ponvi 210 ˚C; 8 -10 min.

Grill palčke
/ na žaru 225 ˚C; 10 – 12 min / v ponvi 210 ˚C; 15 – 17 min.

Dimljena vešalica
/ na žaru 225 ˚C; 7 – 9 min / v ponvi 210 ˚C; 8 – 10 min.

Spare Ribs
/ na žaru 230 ˚C; 10 – 12 min / v pečici 220 ˚C; 15 – 17 min.

»Leskovačka« klobasica mini
/ na žaru 220 ˚C; 7 min / v ponvi 190 ˚C; 8 min.

Vražja »Leskovačka« klobasa mini
/ na žaru 220 ˚C; 7 min / v ponvi 190 ˚C; 8 min.

Klobasa s sirom
/ na žaru 230 ˚C; 13 min / v ponvi 200 ˚C; 10 min (polovico časa pokrito s pokrovom).

Leskovačka pleskavica
/ na žaru 210 ˚C; 6 min / v ponvi 220 ˚C; 4 min.

Ave burger
/ na žaru 210 ˚C; 10 min / v ponvi 220 ˚C; 8 min.

Piščančji čevapčiči
/ na žaru 210 ˚C; 9 min / v ponvi 220 ˚C; 8 min.

Mini burger
/ na žaru 210 ˚C; 8 min / v ponvi 220 ˚C; 8 min.

Nabodala (vse piščančje verzije)
/ na žaru 220 ˚C; 6 min / v ponvi 200 ˚C; 8 min.

Polnjena vešalica
/ na žaru 220 ˚C; 12 min / v ponvi 200 ˚C; 10 min.

Kebab
/ v ponvi 200 ˚C; 4 min.

Banner 1