Novi Chef izdelki

14. 10. 2020



V družini Ave Chef so izdelki, ki so namenjani pripravi doma v kuhinji, v pečici ali ponvi.
Izdelki so pripravljen do mere, da vam prihranijo čas pri osnovni pripravi in se ta čas lahko
ukvarjate zgolj z gastronomsko pripravo in okusi, ki jih s pomočjo začimb in omak
dokončate. S tem privarčujete na času priprave, živila ohranjajo svojo osnovno kakovost, jedi
pa imajo na koncu vseeno osebni pečat in izražajo kuharsko ustvarjalnost posameznika.

 

Piščančji polpetki so kot razširitev okusa med klasičnimi izdelki tisti, s katerimi boste z
nekoliko domišljije v zelo kratkem času pričarali različne, tudi eksotične okuse. Hitro
pripravljeni so kot nalašč primerni v času, ko se vam ne ljubi predolgo stati za štedilnikom.
Lahko jih pripravimo v ponvi, pečici, woku ali na žaru. Kot hitro malico, prigrizek ali glavno
jed.

Ko potrebujete enostavno rešitev za hitro in ne preveč zahtevno jed in vam čas ne dopušča
dolge priprave so tukaj mesni polpetki. V zelo kratkem času lahko iz njih naredimo mini
burgerje ali prigrizke, lahko pa jim dodamo tudi priloge in uporabimo kot veliko glavno jed.
Pripravimo jih lahko tako na žaru, v ponvi ali pečici.

 

Sous vide (suvi) ali počasno kuhanje v vakumu je sicer že dolgo znana tehnika, ki pa se je v
zadnjem času razširila tudi pri nas. Prednost počasnega načina kuhanja na nizki temperaturi
je predvsem v tem, da ohranjamo sočnost in okus živil, hranilne snovi, aromo, bravo in
teksturo živil. Ena od prednosti metode kuhanja v vakumu je tudi, da dosežemo natančno,
določeno temperaturo po celotnem živilu, kar je na primer pri klasični peki zelo težko. In da
našim kupcem prihranimo čas, smo sous vide tehniko opravili že mi in to kar na treh naših
izdelkih:

 

Svinjski file je pripravljen po metodi sous vide, kar pomeni, da je počasi termično
obdelan pri nizki temperaturi in je zaradi tega meso mehko, ter pripravljeno za zelo hitro
dokončanje v ponvi ali pečici. Dodate lahko zgolj začimbe in solite po okusu, lahko ga pa tudi
zavijete slanino in v nekaj minutah boste imeli pripravljeno izjemno okusno jed.

Svinjska pečenka je tista jed, ki se je mnogi razveselimo, a se je v domači kuhinji zaradi
pomanjkanja časa le redko lotimo. Izdelek je že termično obdelan po metodi sous vide, kar
je podobno tistemu starodavnemu načinu, ko so na kmetiji postavili pečenko v krušno peč in
se je pekla počasi in dolgo. Tako ohrani vso svojo sočnost in okus. Pečenko za dvajset minut
postavite v pečico in med tem ko boste pripravili druge priloge je tudi pečenka že
dokončana.

Piščančje meso termično obdelano po metodi sous vide je pripravljeno za nadaljnjo
dokončanje jedi s tem, da meso nekaj minut popečete v ponvi, woku ali pečici ali dodate
priloge kot so riž, krompir, testenine ali kaj drugega po lastni izbiri. Pri uporabi tega izdelka
se vam odpirajo neskončen možnosti uporabe različnih začimb in s tem neskončno obzorje
novih okusov. Tako boste v zelo kratkem času pripravili izvrstno jed.