Novo! V Sloveniji vzrejeno svinjsko meso PIGI

24. 10. 2017V SKUPINI PANVITA NAMENJAMO VELIKO POZORNOSTI SKRBNI PRIDELAVI IN PREDELAVI HRANE V CELOTNI PROIZVODNI VERIGI »OD NJIVE DO MIZE«.

Celoten proces reje prašičev PIGI je sonaraven in nadzorovan. Živali so krmljene samo z najboljšo in najkakovostnejšo lastno krmo, kar bistveno vpliva na kako­vost in odličnost svinjskega mesa PIGI.

PIGI prašiči so rejeni v Sloveniji na lastnih farmah Skupine Panvita. Naša reja prašičev ne obremenjuje okolja, kar je pomembno dejstvo, ki ekološko osveščenemu potrošniku daje garancijo, da z nakupom in uživanjem svinjskega mesa PIGI ne povzroča obremenitev okolja.

NAD 60 % MESNATOST

V povprečju dosegamo nad 60 % mesnatost pri prašičih, meso pa ima odlične senzorične lastnosti. Zaradi višjega odstotka mesa so deli prašičev (rebra, vrat), ki so običajno nekoliko bolj prepredeni z maščobnim tkivom, pri prašičih PIGI bolj mesnati.

PIGI meso zaradi pasemskih lastnosti prašičev in zaradi visoko kakovostne krme, ki jo konzumirajo, ne spušča vode. Zaradi tega ostane dlje časa sveže in okusno. Zadrži vse pomembne sestavine in se pri pripravi skoraj nič ne spremeni.

BISTVENE PREDNOSTI SVINJSKEGA MESA PIGI:

izvrstna pasma prašičev
visoka mesnatost
izjemno sočno meso
visoka kakovost
pri pripravi zadrži vse pomembne sestavine

KAKO PREPOZNAMO SVINJSKO MESO PIGI?

Kakovostno in sveže svinjsko mesa blagovne znamke PIGI je:

roza do svetlo rdeče barve in ne spušča vode.
rahlo marmorirano, kar zagotavlja okusnost in sočnost po obdelavi.
pokrito s tanko plastjo maščobe, ki preprečuje izsušitev in omogoča, da meso ostane okusno in sočno tudi po obdelavi.