Piščančje meso v novi preobleki in v shemi Izbrana kakovost ‒ Slovenija

24. 10. 2017NOVA PODOBA
Program pakiranega svežega piščančjega mesa ima novo podobo! Preoblekli smo ga v elitno črno barvo z dodatkom oranžne, odslej pa bo na voljo pod novim imenom, Prekmurski piščanec.

PIŠČANČJE AVE MESO V SHEMI IZBRANA KAKOVOST ‒ SLOVENIJA
Z našo novo podobo smo se predstavili na novinarski konferenci ob lansiranju piščančjega mesa z znakom Izbrana kakovost. Gre za enotno shemo kakovosti, ki bo slovenskim izdelkom omogočila razlikovalno vrednost na osnovi porekla in posebnih lastnosti.

Tako bodo kakovostni slovenski prehranski izdelki enotno označeni in jih bo potrošnik lažje prepoznal.

Gre za kmetijske pridelke in živila s posebnimi lastnostmi, ki se nanašajo na okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu.

Celotno AVE piščančje meso bomo označevali z znakom Izbrana kakovost ‒ Slovenija. S to označbo bo imelo naše slovensko meso pomembno razlikovalno prednost pred poplavo mesa iz tujine.

V Panviti od uvedbe sheme Izbrana kakovost pričakujemo, da bo imela dejanski vpliv na zavedanje potrošnikov o pomenu mesa in mesnih izdelkov iz lokalnega okolja in da se bo na podlagi tega potrošnik v prihodnje pogosteje odločal za nakup kakovostnega slovenskega mesa.