Pravilnik o zasebnosti

1 Izjava o varstvu osebnih podatkov

V Panvita, MIR d.d. Ljutomerska cesta 28A, SI - 9250 Gornja Radgona, Davčna številka SI: 36314692, Matična številka: 5458897000 (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki jih prejmemo od vas. Temu vidiku pri izvajanju naših spletnih dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Naša politika o varstvu podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili.

Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.

V nadaljevanju vas bomo seznanili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo, kako varujemo vaše podatke in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

2 Katere vaše osebne podatke zbiramo?

Našo spletno mesto lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le ob izpolnitvi naslednjih obrazcev.

AVE novice
Osebni podatek, ki ga pridobimo je:

  • Elektronski naslov

Osebni podatek o e-naslovu, ki nam ga posredujete z vpisom v obrazec AVE novice, se uporablja izključno za pošiljanje e-novic do preklica. Obveščali vas bomo o aktualnih dogodkih, novostih, vsake toliko časa pa vam bomo poslali opomnik z novimi recepti in video vsebinami AVE Kuhinja za najboljše. AVE novice vam bomo posredovali do dvakrat (2) mesečno.

Imate vprašanje za nas?
Osebni podatki, ki jih pridobimo in ki se takoj izbrišejo:

  • Ime
  • Elektronski naslov

Pri izpolnitvi kontaktnega obrazca ''Imate vprašanje za nas?'', NE hranimo nobenih osebnih podatkov. Z vpisom osebnih podatkov se izvede neposredna komunikacija po e-pošti. Osebni podatki se takoj izbišejo.

Priporoči / Pošlji prijatelju
Osebni podatki, ki jih pridobimo in ki se takoj izbrišejo:

  • Ime
  • Elektronski naslov naslovnika
  • Elektronski naslov prejemnika

Pri izpolnitvi obrazca ''Pošlji prijatelju'', NE hranimo nobenih osebnih podatkov. Z vpisom osebnih podatkov se izvede neposredna komunikacija po e-pošti. Osebni podatki se takoj izbišejo.

AVE SMS
Pravilnik za uporabo storitve AVE SMS se nahaja tukaj.

Nagradne igre
Če sodelujete v nagradnih igrah, uporabljamo vaše podatke za izvedbo iger in opcijsko za informiranje o AVE ponudbi.

3 Kako varujemo vaše podatke?

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja hranijo do preklica oziroma dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani. Nato se takoj izbrišejo.

V Panvita, MIR d.d. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene statističnih analiz. V nobenem primeru vaših osebnih podatkov ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila.

4 Pravica dostopanja do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke osebnih podatkov, izbris, omejitev obdelave, in prenosljivost osebnih podatkov.

Kadarkoli lahko zahtevate:

  • Odjavo od prejemanja e-novic s klikom na označeno povezavo ''Odjava'' v vseh prejetih e-sporočili. Ob odjavi bomo vaše osebne podatke premaknili v evidenco odjavljenih uporabnikov, kjer jih bomo zaradi preprečevanja napak in nenamernih prijav hranili neomejeno oziroma do preklica privolitve uporabnika.
  • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@ave.si.
  • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@ave.si.
  • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@ave.si.

V kolikor sodelujoči meni, da obdelava osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov, ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

5 Uporaba piškotkov

O politiki piškotkov si lahko preberete več na naši spletni strani, na povezavi:
www.ave.si/piskotki

6 Uporaba storitve Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (''Google''). Google Analytics uporablja tako imenovane ''piškotke'', besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

Naše spletno mesto uporablja funkcijo anonimizacije, ki jo zagotavlja storitev Google Analytics. V tem okviru se naslovi IP shranjujejo in obdelujejo samo v skrajšani obliki, tako da jih ni mogoče povezati z identiteto določene osebe.

7 Integracija vtičnikov za socialno omrežje
Na našem spletnem mestu so nameščeni naslednji vtičniki (''plugins'') socialnega omrežja facebook.com, ki ga upravlja družba Facebook Inc., Menlo Park, Kalifornija, ZDA (''Facebook'').

Vtičniki se na našem spletnem mestu nahajajo pri Novicah in člankih, Receptih in pri Ostanite v stiku. Prepoznate jih po pikogramu Facebook- a in nazivih na modrih gumbih ''Všeč mi je'', ''Deli z drugimi''.

Da bi povečali zaščito osebnih podatkov pri obisku naše spletne strani, so vtičniki (''plugins'') za socialna omrežja v našo spletno stran integrirani s tako imenovano rešitvijo ''dveh klikov''. Takšen koncept zagotavlja, da se povezava s strežniki posameznega ponudnika ob obisku naših spletnih strani, ki vsebujejo takšne vtičnike, ne vzpostavi samodejno. Aktivirajo se šele, ko jih kot uporabnik aktivirate in s tem podate svoje soglasje za prenos podatkov, tako da vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki določenega ponudnika. Vsebina vtičnika določenega ponudnika se nato posreduje neposredno do vašega brskalnika in se prikaže na zaslonu vašega računalnika.

S pomočjo vtičnikov dobi Facebook informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na Facebook-u, se lahko Facebook seznani s tem, do katerih vsebin dostopate s svojim uporabniškim računom. V primeru interakcije z vtičniki, npr. če pritisnete gumb ''všeč mi je'', vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov Facebook-a, kjer se ta informacija shrani.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov na Facebook-u ter o vaših pravicah in možnostih za varstvo zasebnosti lahko najdete na spletni strani: www.facebook.com/policy

8 Facebook Custom Audience Pixel

(koda za merjenje povpraševanja oziroma sledenje različnim konverzijam in dogodkom na Facebooku)

Sodelujemo v Facebookovem programu Custom Audience (določanje ciljne skupine strank za oglaševanje), ki nam omogoča prikazovanje individualno prilagojenih oglasov, če ste prijavljeni v svoj uporabniški račun na Facebooku. To orodje nam omogoča, da prilagodimo naše oglase glede na vašo uporabo našega spletnega mesta, da tako zagotovimo po meri ukrojene oglase.

Poleg spremembe nastavitev vašega brskalnika lahko prilagodite tudi svoje preferenčne nastavitve z ustreznimi nastavitvami na Facebooku, če ne želite več prejemati po meri ukrojenih oglasov na Facebooku.

9 Upravljalec osebnih podatkov

Panvita, MIR d.d. Ljutomerska cesta 28A, SI - 9250 Gornja Radgona
e: info@ave.si

 

Datum: 24. 5. 2018

Recepti

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?