Afriški piščanec s sladkim krompirjem


Potrebujemo

  • Piščančji file AVE (2 paketa)
  • 350 g narezanega paradižnika
  • 3 kose sladkega krompirja
  • ⅓ skodelice arašidovega masla
  • ½ skodelice mangove omake
  • 1 čajno žličko soli
  • 1 zelen čili
  • 3 čajne žličke repičnega olja
  • ⅓ čajne žličke popra

Oznake receptov:

  • arašid
  • file
  • krompir
  • mango
  • paradižnik
  • piščanec

Afriški piščanec s sladkim krompirjem

Zahtevnost
45 min Čas priprave
Št. oseb

Pečico segrejemo na 190 °C. Piščančja fileja narežite na manjše koščke. Te nato postavite v posodo za peko ter jih posolite in popoprajte. Meso zatem za pol ure vstavite v segreto pečico.

Medtem v ponvi segrejemo repično olje in nanj položimo olupljen in v manjše kocke narezan sladki krompir. Kuhamo in mešamo ga približno 10-12 minut oziroma dokler se ne omehča.

Obenem v manjši posodi skupaj zmešamo arašidovo maslo in mangovo omako in ju nato skupaj s paradižnikom vmešamo k sladkemu krompirju.

Narejeno zmes nato polijemo po kosih piščanca in pečemo še nadaljnjih 10-15 minut oziroma tako dolgo, da je meso dovolj pečeno.