Ajdova kaša s piščancem in šparglji


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • ajdova kaša
  • korenje
  • meso
  • peteršilj
  • por
  • sladka smetana
  • šparglji
  • začimbe

Ajdova kaša s piščancem in šparglji

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

V ponvi segrejemo malce kokosovega olja, na katerem na hitro popražimo por. Po nekaj minutah dodamo še na koške narezan piščančji file, solimo, popramo in po želji dodamo še druge začimbe, vse skupaj dobro premešamo in pražimo. Ko meso dobi lepo zapečeno bravo, dodamo ajdovo kašo, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo ca. 10 minut. Nato dodamo še sesekljan ali nariban korenček, malce svežega peteršilja ter na manjše koščke narezane šparglje in kuhamo dodatnih 5‒7 minut. Ko je jed kuhana, lahko dodamo še dve žlici sladke smetane, premešamo in ponudimo.

Če želite izvedeti več o specialiteti narodne kuhinje ‒ ajdovi kaši, kliknite TU.

Če želite izvedeti več o slastnih špargljih, kliknite TU.

Pa dober tek!