Ajdova kaša s piščancem in šparglji

Potrebujemo
- ajdovo kašo
- file prekmurskega piščanca AVE EKO
- šparglje
- korenček
- por
- svež peteršilj
- sladko smetano
- sol in poper
- jušno osnovo
- kokosovo olje
- začimbe po želji
Oznake receptov:
Ajdova kaša s piščancem in šparglji



30 min
Čas priprave




V ponvi segrejemo malce kokosovega olja, na katerem na hitro popražimo por. Po nekaj minutah dodamo še na koške narezan piščančji file, solimo, popramo in po želji dodamo še druge začimbe, vse skupaj dobro premešamo in pražimo. Ko meso dobi lepo zapečeno bravo, dodamo ajdovo kašo, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo ca. 10 minut. Nato dodamo še sesekljan ali nariban korenček, malce svežega peteršilja ter na manjše koščke narezane šparglje in kuhamo dodatnih 5‒7 minut. Ko je jed kuhana, lahko dodamo še dve žlici sladke smetane, premešamo in ponudimo.
Če želite izvedeti več o specialiteti narodne kuhinje ‒ ajdovi kaši, kliknite TU.
Če želite izvedeti več o slastnih špargljih, kliknite TU.
Pa dober tek!