Ameriška omaka za piščanca


Potrebujemo

  • 33 ml kokakole v pločevinki
  • 60 ml jabolčnega kisa
  • 2 žlici melase
  • 240 ml kečapa
  • 2 žlički gorčice v prahu
  • 1 žlica omake worcestershire
  • 1 žlička čilija v prahu
  • ¼ žličke popra v prahu

Priporočamo


Oznake receptov:

Ameriška omaka za piščanca

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Vse sestavine zmešamo v veliki ponvi in jih segrevamo na srednji temperaturi do vrelišča. Nato temperaturo zmanjšamo in neprestano mešamo, dokler se omaka ne zgosti in porjavi (približno 20 min.). Omako zatem ohladimo, prelijemo v stekleno ali plastično posodo, da jo nepredušno zapremo, in jo v hladilniku hranimo največ 2 tedna. Z omako namažemo piščanca pred peko, postrežemo pa jo tudi ob pečenem mesu.