Ameriška rebrca in pikantna piščančja krilca


Potrebujemo

Marinada

  • 4 žlice ketchupa
  • 3 žlice melase
  • 1 čajno žličko gorčice
  • 1 žlico Worchester omake
  • 1‒2 žlici kisa
  • čili po okusu

Oznake receptov:

  • ameriška hrana
  • česen
  • ingver
  • krompir
  • kurkuma
  • marinada
  • meso

Ameriška rebrca in pikantna piščančja krilca

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Rebrca in perutničke zložimo na žar, pokrijemo z alu folijo in pečemo ca. 15 minut. Med peko nekajkrat obrnemo.

Medtem ko se rebrca in perutničke pečejo, na segretem oljčnem olju popražimo nasekljan ingver in na lističe narezan česen. Dodamo še kurkumo in na krhlje narezan krompir ter pražimo.

Nazadnje se lotimo omake. Zmešamo dve žlici melase, ketchup, gorčico, kis, Worchester omako, poper, sol in malenkost čilija.

Sedaj bosta tudi meso in krompir že pečena, zato je čas, da s pravkar pripravljenimi dobrotami obložimo krožnik in postrežemo.

Pa dober tek!