Ameriška rebrca in pikantna piščančja krilca

Potrebujemo
- rebrca AVE
- perutničke AVE EKO
- 50 dag krompirja
- 1 čajno žličko kurkume
- 1 strok česna
- 2 dag ingverja
- sol in poper
- oljčno olje
Marinada
- 4 žlice ketchupa
- 3 žlice melase
- 1 čajno žličko gorčice
- 1 žlico Worchester omake
- 1‒2 žlici kisa
- čili po okusu
Oznake receptov:
Ameriška rebrca in pikantna piščančja krilca



30 min
Čas priprave




Rebrca in perutničke zložimo na žar, pokrijemo z alu folijo in pečemo ca. 15 minut. Med peko nekajkrat obrnemo.
Medtem ko se rebrca in perutničke pečejo, na segretem oljčnem olju popražimo nasekljan ingver in na lističe narezan česen. Dodamo še kurkumo in na krhlje narezan krompir ter pražimo.
Nazadnje se lotimo omake. Zmešamo dve žlici melase, ketchup, gorčico, kis, Worchester omako, poper, sol in malenkost čilija.
Sedaj bosta tudi meso in krompir že pečena, zato je čas, da s pravkar pripravljenimi dobrotami obložimo krožnik in postrežemo.
Pa dober tek!