AVE sendvič z artičokami


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • artičoke
  • češnjev paradižnik
  • kruh
  • maslo
  • meso
  • salama
  • sendvič
  • žemlja

AVE sendvič z artičokami

Zahtevnost
10 min Čas priprave
Št. oseb

Žemljo prerežemo na pol in jo za nekaj minut postavimo na rešeto v vročo pečico. Medtem narežemo piščančjo salamo na ca. 0, 5 mm debele rezine, odcedimo artičoke in jih razpolovimo ter narežemo paradižnik na kolobarčke. Paradižnik nežno osolimo in posujemo z nekaj lističi sveže bazilike ali origana.

Žemljo vzamemo iz pečice, nanjo položimo nekaj tankih lističev masla ter jo obložimo s salamo, na katero položimo artičoke in paradižnik. Izvrstna malica je pripravljena.

Namig: Namesto navadnega masla lahko uporabimo zeliščno maslo. Tako bo naš sendvič dodatno pridobil na polnem okusu.