AVE štefani pečenka

Potrebujemo
- 80 dag štefani pečenke AVE
- 1 žlico oljčnega olja
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 200 g pora
- 200 g krompirja
Oznake receptov:
AVE štefani pečenka



40 min
Čas priprave




Štefani pečenko vzamemo iz banjice ter jo položimo v pekač, ki smo pred tem naoljili.
Pečemo na 200 °C. Po ca. 15 minutah dodamo cele paradižnike, na večje kocke narezan por in na kocke narezan neolupljen krompir. Po potrebi zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Vse skupaj pečemo še ca. 35 minut, tako da začne zelenjava puščati sok in se ta pomeša s sokom od pečenke.
Pečenko vzamemo iz pečice, pustimo, da nekaj minut odstoji ter narežemo. Postrežemo skupaj s pečeno zelenjavo in prelijemo s sokom iz pekača.
Namig: Če si želimo še bolj sočne pečenke, jo pred peko opečemo na ponvici z vseh strani, tako da preprečimo uhajanje soka ali pa jo prelijemo z zelo vročim oljem.