AVE štefani pečenka


Potrebujemo

  • 80 dag štefani pečenke AVE
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 200 g pora
  • 200 g krompirja

Oznake receptov:

  • češnjev paradižnik
  • krompir
  • meso
  • pečenka
  • pečica
  • por
  • štefani

AVE štefani pečenka

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Štefani pečenko vzamemo iz banjice ter jo položimo v pekač, ki smo pred tem naoljili.
Pečemo na 200 °C. Po ca. 15  minutah dodamo cele paradižnike, na večje kocke narezan por in na kocke narezan neolupljen krompir. Po potrebi zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Vse skupaj pečemo še ca. 35 minut, tako da začne zelenjava puščati sok in se ta pomeša s sokom od pečenke.
Pečenko vzamemo iz pečice, pustimo, da nekaj minut odstoji ter narežemo. Postrežemo skupaj s pečeno zelenjavo in prelijemo s sokom iz pekača.

Namig: Če si želimo še bolj sočne pečenke, jo pred peko opečemo na ponvici z vseh strani, tako da preprečimo uhajanje soka ali pa jo prelijemo z zelo vročim oljem.