Buča polnjena z mletim mesom


Potrebujemo

  • 1 veliko bučo ali štiri mini buče
  • 100 g riža
  • 1 korenček
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 200 g gob
  • 250 g mešanega mletega mesa AVE EKO
  • 2 jajci
  • 1 žličko sladke mlete paprike
  • timijan, peteršilj, sol in poper
  • olje

Oznake receptov:

  • buča
  • čebula
  • česen
  • gobe
  • jajce
  • korenje
  • meso
  • paprika
  • pečica
  • peteršilj
  • riž
  • timijan

Buča polnjena z mletim mesom

Zahtevnost
120 min Čas priprave
Št. oseb

Bučo operemo in v kolikor je buča velika, jo prerežemo na polovico, da ločimo zgornji in spodnji del buče. Obrežemo del dna, da bosta polovički lepo stali. Pri majhnih bučah odrežemo pokrov. Postrgamo semena in nitke.

Narezano čebulo stekleno popražimo na olju. Nato 2 minuti dušimo še narezan česen, korenček, gobe in zelišča. Odstavimo iz ognja in dodamo predhodno delno pokuhan riž (brez vode), mleto meso, jajci, mleto papriko, začinimo s soljo in poprom.

Polovički buč od znotraj posolimo in jih napolnimo s pripravljeno zmesjo, postavimo na pekač ter ju premažemo z oljem. Pečemo jih približno 1 uro na 180 °C. Buče lahko posujemo s sirom in jih nato pečemo še 10 minut, da se sir stopi.