Bujta repa s krvavicami


Potrebujemo

  • 2 paketa krvavic AVE Chef
  • 300-500 g svinjskih kosti z mesom
  • 500 g kisle repe
  • 70 g prosene kaše
  • 8-10 zrn popra
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 žlica svinjske masti Ave
  • 1 zvrhana žlica moke
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • sol

Oznake receptov:

Bujta repa s krvavicami

Zahtevnost
120 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej damo kuhati svinjske kosti. Vode naj bo toliko, da so kosti pokrite za dober prst. Dodamo
sol, lovorjev list in poper. Kuhamo eno uro, nato dodamo kislo repo, proseno kašo in pripravimo
podmet. Za podmet na svinjski masti svetlo popražimo moko (lahko še prej popražimo sesekljano
čebulo, česen), dodamo mleto rdečo papriko in 3 zajemalke juhe, v kateri se kuhajo kosti in repa.
Dobro premešamo, da ni grudic in dodamo k repi. Kuhamo še približno 45 minut. Ta čas spečemo
krvavice. Krvavice premažemo s svinjsko mastjo, jih z iglo na več mestih prepikamo in pečemo
približno 45 minut na 180 stopinj Celzija, dokler ne postanejo hrustljave. Bujta repa je kuhana, ko
meso odstopi od kosti.