Carbonara s pečenicami


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • sir
  • testenine

Carbonara s pečenicami

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej skuhajte pečenice. Postavite jih v mlačno vodo in jih, ko voda zavre, kuhajte še 15 min.

Nato v osoljeni vreli vodi skuhajte testenine tako, kot piše na embalaži. Ko so testenine kuhane, jih odcedite in bodite pozorni, da nekaj vode, v kateri ste testenine kuhali, prihranite za pozneje. 

Ko so pečenice kuhane, jih narežite na 2 cm trakce in popecite na kančku olivnega olja, da dobijo lepo rahlo zapečeno rjavo barvo. 

Nasekljajte peteršilj. V posodici razžvrkljajte jajci, jima dodajte sveži peteršilj in nariban sir ali parmezan ter vse skupaj premešajte. 

Nato popečenim trakcem pečenice dodajte testenine, eno ali (po potrebi) dve zajemalki vode, ki ste jo shranili pri kuhanju testenin in vse skupaj nekajkrat premešajte na nizkem ognju. Nato med mešanjem ulijte jajci s peteršiljem in sirom, nekajkrat premešajte, da se jajca lepo vežejo in jed je pripravljena. Pazite, da carbonare ne pustite na plinu predolgo, ker se lahko hitro posuši. 

Ko servirate, lahko po vrhu naribate še nekaj parmezana.