Češka ‒ Bramborak s piščančjimi jetrci in babovka


Potrebujemo

Babovka

  • 3 jajca
  • sladko smetano za stepanje
  • 25 dag polgrobe moke
  • 22 dag sladkorja v prahu
  • ½ pecilnega praška
  • vanilijin sladkor
  • 2 žlici kakava
  • maslo

Bramborak

  • piščančja jetrca AVE
  • 8–10 večjih krompirjev
  • čebulo
  • 4 stroke česna
  • korenje
  • koruzo
  • 10 dag moke
  • 1 jajce
  • sol, poper in majaron
  • sončnično olje

Oznake receptov:

  • česen
  • jajce
  • kakav
  • krompir
  • meso
  • moka
  • sladka smetana
  • sladkor

Češka ‒ Bramborak s piščančjimi jetrci in babovka

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej se lotimo priprave sladice. Stepemo jajca, primešamo sladkor, sladko smetano, pecilni prašek, vanilijin sladkor in moko. Polovico tako dobljene mase vlijemo v silikonski pekač, katerega smo poprej rahlo premazali z maslom in potresli z moko, preostali polovici mase pa primešamo še kakav in nato tudi to dolijemo v pekač. Položimo v pečico in pečemo ca. 25 minut pri 180 °C. Pečeno babovko potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Med peko babovke se lotimo še priprave bramboraka. Najprej naribamo krompir, kateremu dodamo česen, sol in poper. Nato na olju popražimo čebulo in ji, ko ta postekleni, dodamo narezana piščančja jetrca, tekom praženja pa še korenje in koruzo.

Pozornost nato zopet namenimo testu. Krompirju primešamo še moko, majaron in jajce, nato pa testo razporedimo po ponvi, v kateri smo predhodno segreli olje in popečemo na obeh straneh. Tako dobljeno krompirjevo palačinko nato nadevamo z našimi jetrci, zavijemo in postrežemo.

“Dobrou chut” ai po domače ‒ dober tek!