Za pripravo domače mase za slovite čevapčiče boste potrebovali mešanico mesa, ki vam jo pripravijo v AVE mesnih centrih in kombinacijo izbranih začimb.

Vse sestavine, razen slanine, dobro pregnetemo in za nekaj ur postavimo na hladno. Ko je masa dodobra ohlajena iz mase pripravimo tanjše čevapčiče, katere ovijemo v pripravljene kose slanine. Ovite čevapčiče pečemo na segretem žaru do primerno rjave barve oz. primerne zapečenosti slanine. 

Postrežemo jih skupaj s kajmakom, ajvarjem, čebulo in lepinjo.

Dober tek! 

Image 2890 2020 09 09 950x353
zahtevnost
čas priprave
Clock 30 minut
število oseb
Clock 4

Sestavine

  • 500g zmletega svinjskega mesa
  • 500g govejega (ali telečjega ali ovčjega) mesa
  • 3 žličke zmlete sladke paprike
  • 3 stroki drobno sesekljanega česna
  • 2 žlici mešanice zelišč (origano, bazilika, majaron, timijan, peteršilj)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici kajmaka
  • sol
  • poper
  • 0,5 dl mineralne vode
  • slanina