Ciganska pečenka s česnovo kremo


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • česen
  • ciganska pečenka
  • ocvirki
  • regrat
  • svinjski kare
  • zrezek

Ciganska pečenka s česnovo kremo

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej v rahlo osoljeni vreli vodi, ki smo ji dodali nekaj masla, skuhamo proseno kašo. Medtem ko se prosena kaša kuha, se lotimo priprave pečenke. Najprej pripravimo česnovo kremo tako, da olupimo cel strok česna, ki mu odrežemo vrh in v odprtino potresemo ščepec soli ter nekaj kapljic oljčnega olja. Česen nato zavijemo v alu folijo in položimo v pečico za ca. 15‒20 minut na 180 °C.

Med peko česna izkoščičimo svinjski kare in ga narežemo na ca. 1 cm široke zrezke. Zrezke rahlo solimo, popramo, vanje vtremo nasekljan česen, jih popečemo na segretem olju, pokrijemo z alu folijo in dušimo ca. 10 minut. Med dušenjem zrezke obrnemo.

Ko se zrezki dušijo, pripravimo še ocvirke. Nasekljamo čebulo, jo popražimo na svinjski masti in ji dodamo ocvirke. Pražimo približno 15 minut. Med praženjem iz pečice vzamemo česen in skozi odrezan vrh iztisnemo česnovo kremo, ki je nastala med peko. Kremi dodamo nekaj oljčnega olja in premešamo.

Proti koncu pripravimo še solato. Regrat začinimo z bučnim oljem, staranim kisom ter nekaj soli in popra.

Jed serviramo ‒ na krožnik najprej zložimo zrezke, poleg damo proseno kašo, poleg te pa še regrat. Povrhu ovsene kaše razporedimo ocvirke, povrhu zrezkov pa česnovo kremo.

Okusna jed je pripravljena. Dober tek!