Čips iz kranjske klobase in pekoča hrenova omaka

Potrebujemo
- 2 para kranjskih klobas AVE
- 100 g kisle smetane
- 50 ml sladke smetane
- 1 žlico hrena
- strok česna
- čili
- sol in poper
Oznake receptov:
Čips iz kranjske klobase in pekoča hrenova omaka







Kranjsko klobaso po dolžini narežemo na kar se da tanke rezine in razporedimo po pekaču, ki smo ga pred tem prekrili s peki papirjem. Ko je klobasa razporejena po pekaču, jo pokrijemo še z eno plastjo peki papirja in povrhu položimo še en pekač, da so rezine lepo sploščene. Položimo v predhodno ogreto pečico in pečemo ca. 20 minut pri 180 °C.
V vmesnem času se lotimo še priprave hrenove omake. To pripravimo tako, da v posodici zmešamo žlico hrena, strok na lističe narezanega česna in 2 žlici kisle smetane. Ko vse skupaj premešamo, dodamo še nekaj sladke smetane, malce belega balzamičnega kisa, poper in sol, še enkrat premešamo in omaka je pripravljena.
Sedaj bo tudi naš čips iz kranjske klobase že pečen, zato le še počakamo, da se malenkost ohladi in nato vse skupaj ponudimo.
Pa dober tek!