Črna gora ‒ Meso izpod peke in patišpanja

Potrebujemo
Meso izpod peke
- 1 kg svinjskega plečeta AVE
- 1 kg krompirja
- sol
- poper
Patišpanja
- 5 jajc
- pol skodelice sladkorja
- 1 skodelico moke
- 1 pecilni prašek
Oznake receptov:
Črna gora ‒ Meso izpod peke in patišpanja







Za sladico najprej penasto vmešamo jajca in sladkor, dodamo moko in pecilni prašek, nato tako dobljeno maso zlijemo v pekač, ki smo ga prej premazali z maslom in rahlo potresli z moko.
Meso najprej razrežemo na nekaj manjših kosov, ga posolimo in obložimo s krompirjem. Pokrijemo s peki papirjem, dobro zatesnimo in nato skupaj s sladico položimo v pečico za 10 minut na 220 °C.
Po desetih minutah temperaturo zmanjšamo na 180 °C in pečemo naprej. Sladico po ca. 15 minutah vzamemo iz pečice in z zobotrebcem preverimo, če je gotova, tako da ga vanjo zapičimo in v kolikor se nanj nič ne prime, vemo, da je patišpanja pečena.
Čas peke mesa je nekoliko daljši, načeloma pa velja pravilo, da za en kilogram mesa potrebujemo eno uro.
Ko je meso pečeno, le še postrežemo in ponudimo.
Prijatno!