Domača pašteta in kanapeji


Potrebujemo

  • 400 g piščančjih jetrc AVE
  • 100 g šalotke
  • 2 stroka česna
  • 200 g masla
  • 1 dcl konjaka
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 žlico soli
  • bel poper
  • majaron in origano
  • 1 žlico strtih bučnih semen
  • sneg 3 beljakov
  • 3 rumenjake
  • 150 g slanine AVE za oblogo modela

Oznake receptov:

  • bučna semena
  • česen
  • jetrca
  • konjak
  • meso
  • pašteta
  • pečica
  • šalotka
  • sladka smetana
  • slanina

Domača pašteta in kanapeji

Zahtevnost
120 min Čas priprave
Št. oseb

V ponvi segrejemo maslo, dodamo čebulo in nato še česen ter piščančja jetra, katerim smo prej skrbno odstranili vso maščobo. Pražimo ca. 10 minut in nato odstavimo ter pustimo, da se vse skupaj ohladi.

Sedaj vse skupaj stresemo v mešalnik in postopoma, že med mešanjem, dodajamo sladko smetano. Na koncu naši masi dodamo še stepene beljake ter začimbe, majaron, origano, belo vino, na hitro popražena bučna semena ter konjak.

Preden damo našo zmes v pečico, jo “oblečemo” v mürsko šunko ter nastavimo temperaturo 120 °C (konvekcijska pečica) za ca. 30 minut.

V tem času se lotimo priprave dveh vrst kanapejev. Prve pripravimo tako, da s kozarcem naredimo okrogle kruhke iz toast rezin in nato na zobotrebec najprej napičimo češnjev paradižnik, zatem sir ovit v salamo in na koncu še kruhek.

Drugih pa se lotimo tako, da bučke z rezalnikom za krompir narežemo na tanke rezine, po katerih potresemo malenkost soli in razporedimo namaz iz skute, bučnega olja ter semen in parmezana. Zavijemo in nabodemo na zobotrebce.

Razrežemo še pašteto in vse skupaj lično serviramo.

Pa dober tek!