Enolončnica za noč čarovnic


Potrebujemo

  • 600 g oranžne hokaido buče
  • 200 g krompirja
  • 3 šalotke
  • 1 strok česna
  • 200 g Ave prekajenih reber
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1 dl sladke smetane
  • olje
  • sol
  • poper
  • drobnjak

Oznake receptov:

Enolončnica za noč čarovnic

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej previdno izdolbite buče, ki jih boste potrebovali za serviranje enolončnice in bučno sredico shranite za kuhanje. Sredico, ki vam ostane, zamrznite za prihodnjič.

Na olju prepražite nasekljano šalotko. Ko šalotka rahlo spremeni barvo, ji dodajte sredico na koščke narezane hokaido buče in nasekljan strok česna. Vse skupaj najprej popražite na olju in za tem pustite, da se približno 2 min. na zmanjšanem plinu duši, pokrito s pokrovom. Predvsem bodite pozorni na česen, da se vam ta ne zažge. V kolikor niste prepričani, ga raje dodajte tik pred koncem.

Ko se zelenjava poduši, ji dodajte olupljen in na koščke narezan krompir, čili v prahu, na kocke narezana prekajena rebra in vse skupaj zalijte z dobrim litrom vode. Ne pozabite na sol. Raje jo dodajte manj kot preveč. Dodajte tudi ščepec popra. Vse skupaj naj se pokrito na zmanjšanem plinu kuha vsaj 50 min. Nekje po 30 minutah kuhanja dodajte še 2 dl sladke smetane, premešajte in okušajte. Če enolončnica potrebuje še soli, dosolite. Enolončnico pustite kuhati še 20 min.

Ko je enolončnica pripravljena, jo tik pred serviranjem vlijte v izdobljene buče, jo po vrhu posujte z drobnjakom, pokrijte in servirajte.

Po želji lahko enolončnici dodate tudi popečeno slanino ali na maslu prepražene koščke kruha.

Naj vam tekne.