Goveji konci s hladno solato iz kuskusa

Potrebujemo
- 4 kom klobase za kuhanje, goveje konce AVE
- 200 g kuskusa
- 100 g češnjevega paradižnika
- 100 g brokolija
- 1 kom svežega korenja
- čajno žličko soli
- rdeč poper
- makovo olje
- bel balzamični kis
Oznake receptov:
Goveji konci s hladno solato iz kuskusa



20 min
Čas priprave




Goveje konce skuhamo v vreli vodi in jih nekaj minut pustimo, da se ohladijo. Zavremo dvojno količino vode, glede na količino uporabljenega kuskusa. Ko voda zavre, odstavimo in dodamo kuskus. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo nekaj kapljic makovega olja.
Brokoli na kratko pokuhamo v vreli vodi in splaknemo s hladno vodo. Korenje in paradižnik narežemo na zelo majhne koščke, vmešamo v ohlajen kuskus, solimo, popramo in dodamo še malo makovega olja in balzamični kis.
Brokoli narežemo na koščke in vmešamo v kuskus. Klobaso narežemo na rezine, ki jih lahko vmešamo v kuskus ali pa jih serviramo ločeno.
Namig: Brokoli lahko skuhamo v vodi, ki jo bomo kasneje uporabili za kuhanje kuskusa, saj bomo tako obdržali okus kuskusa.