Gyros s piro, špinačo in z avokadom


Potrebujemo

  • 500 g gyrosa AVE
  • 1 zavitek pire
  • 2 stroka česna
  • 300 g mlade špinače
  • 1 zrel avokado
  • 1 čajno žličko soli za krop
  • 2 žlici oljčnega olja

Oznake receptov:

  • avokado
  • česen
  • meso
  • mlada špinača
  • pira

Gyros s piro, špinačo in z avokadom

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej se lotimo pire. Kuhamo jo v rahlo osoljeni vodi ca. 20 minut. Razmerje med piro in vodo naj bo 1 : 5. Ko je ta kuhana, se lotimo špinače.

V ponvi segrejemo oljčno olje, na katerem na kratko popražimo sesekljan česen. Dodamo liste mlade špinače, ki je ne blanširamo in jo pražimo ca. 3 minute. Proti koncu rahlo solimo ter po potrebi prilijemo z malce oljčnega olja.

Nato na oljčnem olju na hitro popražimo še meso in se lotimo serviranja. Naš predlog je, da si pomagate z obročkom za krofe ali podobnim pripomočkom. Slednjega položimo na sredino krožnika in vanj najprej stresemo piro, ki jo na rahlo pokapljamo z oljčnim oljem in nato po vrstnem redu dodajamo še špinačo, meso ter rezine avokada.

Previdno odstranimo modelček za krofe in po želji okoli naše jedi pokapljamo olivni pesto ali na rahlo prelijemo z limetinim sokom.

Naj vam tekne!