Hot dog je značilna ameriška jed. Prvi ga je okoli leta 1870 na newyorških ulicah prodajal nemški priseljenec, in sicer na otoku Coney Island. Jed z imenom, ki bi ga lahko prevedli kot “vroči pes”, pa je s tem imenom postala popularna šele leta 1893.

ŠTRUČKE

Z naslednjim receptom lahko pripravite domače hot dog štručke, ki bodo popestrile marsikateri piknik ali večerno druženje z družino in prijatelji.

Iz naštetih sestavin pripravimo testo, ki ga dobro zgnetemo in ga pustimo počivati 30 – 60 minut. Testo razdelimo na 6 delov, vsakega malo razvaljamo in zvijemo v štručko. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pustimo počivati še približno pol ure. Premažemo jih z jajcem, po želji posujemo s sezamom in jih v pečici pečemo na 190 stopinj približno pol ure oz. do zlato rumene barve.

HOT DOG

Hrenovke skuhamo, slanino pa popečemo v ponvi. Medtem naribamo sveže zelje, ketchup in majonezo pa zmešamo v koktejl omako.

Hot dog štručko prerežemo na pol. Notranjost štručke najprej premažemo s sirnim namazom in vanjo položimo hrenovko ter slanino. Štručko nadevamo z naribanim zeljem in čezenj polijemo koktajl omako. Po želji dodamo še nasekljano papriko.

Dober tek!

Ave Recepti Nasveti 16 950x353
zahtevnost
čas priprave
Clock 90 minut
število oseb
Clock 6

Sestavine

Štručke (6 kosov)

  • ½ kg mehke moke
  • 1 vrečica suhega kvasa
  • 100 ml mlačnega mleka
  • 150 ml mlačne vode
  • 30 g zmehčanega masla
  • 50 ml olja
  • 1 jajce
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica sladkorja
  • Sezam (po želji)

Hot dog