HOT DOG ZA PRAVE GURMANE


Potrebujemo

Štručke (6 kosov)

  • ½ kg mehke moke
  • 1 vrečica suhega kvasa
  • 100 ml mlačnega mleka
  • 150 ml mlačne vode
  • 30 g zmehčanega masla
  • 50 ml olja
  • 1 jajce
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica sladkorja
  • Sezam (po želji)

Hot dog


Oznake receptov:

HOT DOG ZA PRAVE GURMANE

Zahtevnost
90 min Čas priprave
Št. oseb

Hot dog je značilna ameriška jed. Prvi ga je okoli leta 1870 na newyorških ulicah prodajal nemški priseljenec, in sicer na otoku Coney Island. Jed z imenom, ki bi ga lahko prevedli kot “vroči pes”, pa je s tem imenom postala popularna šele leta 1893.

 

ŠTRUČKE

Z naslednjim receptom lahko pripravite domače hot dog štručke, ki bodo popestrile marsikateri piknik ali večerno druženje z družino in prijatelji.

Iz naštetih sestavin pripravimo testo, ki ga dobro zgnetemo in ga pustimo počivati 30 – 60 minut. Testo razdelimo na 6 delov, vsakega malo razvaljamo in zvijemo v štručko. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pustimo počivati še približno pol ure. Premažemo jih z jajcem, po želji posujemo s sezamom in jih v pečici pečemo na 190 stopinj približno pol ure oz. do zlato rumene barve.

 

HOT DOG

Hrenovke skuhamo, slanino pa popečemo v ponvi. Medtem naribamo sveže zelje, ketchup in majonezo pa zmešamo v koktejl omako.

Hot dog štručko prerežemo na pol. Notranjost štručke najprej premažemo s sirnim namazom in vanjo položimo hrenovko ter slanino. Štručko nadevamo z naribanim zeljem in čezenj polijemo koktajl omako. Po želji dodamo še nasekljano papriko.

 

Dober tek!