Hrenovke po havajsko


Potrebujemo

  • manjšo pločevinko paradižnikove omake
  • pločevinko ananasa v koščkih
  • pol žličke soli
  • žličko rjavega sladkorja
  • žličko kisa
  • 8–10 hrenovk Frankfurter XXL AVE
  • žličko gorčice
  • žličko nasekljane čebule
  • pol do ene žličke čilija

Oznake receptov:

  • ananas
  • čebula
  • čili
  • gorčica
  • hrenovke
  • paradižnikova omaka

Hrenovke po havajsko

Zahtevnost
20 min Čas priprave
Št. oseb

Pri pripravi hrenovk bodimo kreativni!

Kdo pravi, da lahko hrenovke uživamo le kot hot dog, na poletnih žarih ali kot hitro rešitev, kadar se nam ne ljubi pripravljati »pravega« kosila? Karolina Gurman si lahko z malo kreativnosti iz te priljubljene klobase in štručke pripravi prav okusen in tudi zdrav obrok. Predstavlja vam nekaj idej za jesenske dni, s katerimi si lahko popestrite večere ali popoldneve in presenetite svoje najdražje. Izbiro hrenovk pa prepušča vam: nekateri imajo raje klasične svinjsko-goveje, spet drugi prisegajo na piščančje. Če želite še malo več ekstravagance, lahko poskusite tudi piščančje hrenovke AVE s sirom, ki jih obožuje tudi Markec Gurman.

Hrenovke po havajsko
V kozico damo vse sestavine razen hrenovk. Ko zavre, kuhamo nepokrito pet minut. Nato dodamo na koščke narezane hrenovke in pustimo na ognju, dokler se ne pogrejejo tudi te. Rezultat je okusna enolončnica, ob kateri se prileže kos svežega kruha.

Dober tek!