Hrenovke v listnatem testu


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • hrenovke
  • listnato testo
  • meso
  • pečica
  • sir

Hrenovke v listnatem testu

Zahtevnost
25 min Čas priprave
Št. oseb

Recept za skupna študentska učenja ali filmske večere v družbi najboljših prijateljev.

Listnato testo razvaljamo in ga razrežemo na ca. 8-centimetrske kvadratke. Sir razrežemo na palčke (kot pomfri). V hrenovke (surove) naredimo vdolbino (zarezo), v katero vložimo sirove palčke. Tako napolnjene hrenovke položimo diagonalno na listnato testo, nato pa testo povlečemo čez hrenovko in vogalčka testa stisnemo, da se sprimeta. Testo po površini premažemo s stepenim jajcem. Pečemo v pečici pri 180 °C do zlato-rumene barve.

Serviramo toplo, dobro pa je tudi hladno.

Dober tek!