Hrustljave decembrske piščančje krače


Potrebujemo

  • 4 kosi piščančjih krač AVE
  • 1 jajce
  • ¼ kozarca gorčice
  • ⅛ kozarca medu
  • 1,5 kozarca zdrobljenih koruznih kosmičev
  • ¼ kozarca drobtin
  • ½ kozarca večnamenske moke
  • 1 čajna žlička posušenega timijana
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • Sol
  • Črni poper
  • Olje

Oznake receptov:

  • gorčica
  • med
  • piščanec

Hrustljave decembrske piščančje krače

Zahtevnost
50 min Čas priprave
Št. oseb

Pečico segrejemo na 120 °C. V veliki posodi skupaj zmešamo jajce, pinjenec in dve žlici gorčice. Dodamo krače in jih dobro namočimo v zmes. Zadevo sedaj pustimo stati.

Nato v veliko posodo za kuhanje nalijemo približno centimeter olja in ga segrevamo na srednji temperaturi. V tem času v plitvem pekaču zmešamo zdrobljene koruzne kosmiče, timijan, moko, česen, ½ čajne žličke soli in ⅕ čajne žličke popra. Zatem v manjši posodi zmešamo še med in preostanek gorčice.

Krače sedaj odstranimo iz zmesi, z njih stresemo višek in jih položimo v že prej narejeno mešanico iz koruznih kosmičev ter ostalih sestavin. Z vseh strani jih dobro namažemo z zmesjo in jih nato začnimo cvreti ter obračati, dokler kosi ne postanejo lepe, zlato rjave barve oz. približno 15 min. Nato jih odstavimo in posujemo s soljo. 

Krače serviramo s pripravljeno omako iz gorčice in medu ter prilogo po izbiri.