Hrustljave decembrske piščančje krače

Potrebujemo
- 4 kosi piščančjih krač AVE
- 1 jajce
- ¼ kozarca gorčice
- ⅛ kozarca medu
- 1,5 kozarca zdrobljenih koruznih kosmičev
- ¼ kozarca drobtin
- ½ kozarca večnamenske moke
- 1 čajna žlička posušenega timijana
- ½ čajne žličke česna v prahu
- Sol
- Črni poper
- Olje
Oznake receptov:
Hrustljave decembrske piščančje krače






Pečico segrejemo na 120 °C. V veliki posodi skupaj zmešamo jajce, pinjenec in dve žlici gorčice. Dodamo krače in jih dobro namočimo v zmes. Zadevo sedaj pustimo stati.
Nato v veliko posodo za kuhanje nalijemo približno centimeter olja in ga segrevamo na srednji temperaturi. V tem času v plitvem pekaču zmešamo zdrobljene koruzne kosmiče, timijan, moko, česen, ½ čajne žličke soli in ⅕ čajne žličke popra. Zatem v manjši posodi zmešamo še med in preostanek gorčice.
Krače sedaj odstranimo iz zmesi, z njih stresemo višek in jih položimo v že prej narejeno mešanico iz koruznih kosmičev ter ostalih sestavin. Z vseh strani jih dobro namažemo z zmesjo in jih nato začnimo cvreti ter obračati, dokler kosi ne postanejo lepe, zlato rjave barve oz. približno 15 min. Nato jih odstavimo in posujemo s soljo.
Krače serviramo s pripravljeno omako iz gorčice in medu ter prilogo po izbiri.