Italijanska kremna rižota z bučkami, s šampinjoni in pečeno mesno slanino AVE

Potrebujemo
- 100 g pečene mesne slanine AVE
- 320 g riža
- 120 g bučk
- 120 g šampinjonov
- 150 g masla
- 1 l jušne osnove
- 25 g parmezana
- majaron, sol in poper
- olje
Oznake receptov:
Italijanska kremna rižota z bučkami, s šampinjoni in pečeno mesno slanino AVE







Na segreto oljčno olje dodamo arborio riž, da se ta segreje. Ko riž zacvrči, dodamo narezane šampinjone, premešamo in zalijemo z jušno osnovo, zgolj toliko, da je riž prekrit.
Dodamo približno 1 cm debele trakove pečene slanine, zopet rahlo premešamo in počakamo, da izpari večina juhe. Nato dodamo žlico masla in premešamo, da se stopi. Ponovno zalijemo z enako količino jušne osnove kot prej, dodamo majaron, zopet premešamo in pustimo, da se rižota kuha.
Proti koncu rižoto posolimo in popramo ter dodamo na manjše koščke narezano bučko. Premešamo, dodamo še drugo žlico masla, ponovno premešamo in še enkrat zalijemo z jušno osnovo. Povsem na koncu dodamo še parmezan, da se rižota zgosti, še zadnjič dobro premešamo in odstavimo z ognja. Pred serviranjem jo pokapljamo še z nekaj kapljicami olivnega olja.
Pa dober tek!