Jagode s čokolado in z lešniki

Potrebujemo
- 500 g jagod
- 200 g temne čokolade
- 200 g mletih lešnikov
Oznake receptov:
Jagode s čokolado in z lešniki







Za pripravo potrebujemo večjo in manjšo posodo, tako da lahko manjšo posodo postavimo v večjo. V večjo posodo nalijemo vodo (do polovice) in postavimo na ogenj (vodna kopel).
V manjšo posodo položimo nalomljene koščke čokolade in nato posodo s čokolado postavimo v posodo z vodo tako, da v njej plava. Čokolado počasi mešamo z leseno kuhalnico, dokler ne dobimo tekoče mase.
Pripravimo še manjšo posodo, v katero nasujemo mlete lešnike (do višine 3 cm) in malo žlico rjavega sladkorja.
Jagode dobro operemo ter jih skupaj s peclji vzdolžno prerežemo.
Tako pripravljene jih najprej do polovice namočimo v čokolado in zatem še v mlete lešnike.
Jagode položimo na krožnik, ki ga nato postavimo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi.
Pripravljene jagode so odličen prigrizek.