Jagodova marmelada


Potrebujemo

  • 1 kg jagod
  • 750 g sladkorja
  • sok ene limone

Oznake receptov:

  • jagode
  • limona
  • marmelada
  • sladko
  • sladkor

Jagodova marmelada

Zahtevnost
210 min Čas priprave
Št. oseb

Jagode operemo in jim odstranimo peclje ter jih položimo na krpo, da se odcedijo. Razpolovljene jagode položimo v skledo in jih posujemo s sladkorjem in dodamo sok ene limone. Vse skupaj pustimo stati ca. 5 ur, tako da se jagode prepojijo s sladkorjem.

Vse skupaj prestavimo v lonec in postavimo na ogenj. Na zmernem ognju jagode počasi mešamo. Kuhamo toliko časa, da se zmes začne počasi gostiti. S penovko sproti pobiramo peno, ki nastaja ob kuhanju.

S še vročo marmelado napolnimo kozarce, jih zapremo in položimo v vročo vodo ali rahlo ogreto pečico, ki smo jo že vklopili. Pustimo, da se marmelada stabilizira in ohladi.