Japonska ‒ Chawanmushi in goveji Sukiyaki


Potrebujemo

Chawanmushi

Goveji Sukiyaki

  • 400 g pljučnega fileja AVE
  • 60 g govejega loja AVE
  • 400 g tofuja
  • 2 čebuli
  • 4 mlade čebule
  • 100 g rukole
  • 8 bukovih ostrigarjev
  • 360 g azijskih rezancev
  • 1 pivsko repo
  • 6 žlic sladkorja
  • 140 ml shoyu omake
  • 80 ml sakeja
  • 120 ml mirina

Oznake receptov:

  • čebula
  • jajce
  • korenje
  • meso
  • pašteta
  • pečica
  • pivska repa
  • rezanci
  • rukola
  • sake
  • šampinjoni
  • smetana
  • šparglji
  • tartufata
  • tofu

Japonska ‒ Chawanmushi in goveji Sukiyaki

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Za Chawanmushi v kozarčku z vodo zmešamo žličko dashija ter dodamo jajca. Nato drug kozarec napolnimo s povsem na kratko blanširanimi rezinami korenja, špargljev in šampinjonov, dodamo tanke rezine piščančjega fileja, katere smo predhodno marinirali s sakejem ter zalijemo z mešanico jajc dashija in vode. Nato kozarec le še pokrijemo s PVC folijo ter položimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 80 °C, za približno 12 minut.

Medtem z mešalnikom zmešamo še smetano, pašteto, mleko ter tartufato in to mešanico vlijemo v segreto posodo ter segrevamo, da doseže 50 °C. Med segrevanjem z metlico za penjenje mešanico spremenimo v peno, katero nato le še razporedimo povrhu našega pudinga in ponudimo.

Govejega Sukiyakija pa se lotimo tako, da litoželezno posodo premažemo z govejim lojem, na katerem nato iz obeh strani popečemo povsem tanke rezine govejega fileja. Med peko jih rahlo zalijemo z omako iz sakeja, shoyu omake ter mirina, tik pred koncem peke pa jih še rahlo sladkamo.

Tradicionalno se meso nato vzame iz posode in se takoj poje, med grižljaji pa se pomaka v sveže naribano pivsko repo.

V posodo, kjer se je prej peklo meso, pa nato stresemo na kose narezano čebulo, rukolo, mlado čebulo, bukove ostrigarje, tofu ter azijske rezance in na kratko popražimo. Nato vse skupaj le še zalijemo z mešanico sakeja, shoyu omake ter mirina, na kratko pokuhamo ter postrežemo.

Pa dober tek!